6 Mart 2013 Çarşamba

Evde Şınav Çekmek

şınav çekme

Şınav


Bütün spor dallarında kondisyon yükseltici ve hazırlayıcı olarak kasların kaldırıcı ve itici gücünü yükseltmek maksadıyla uygulanır.Eller, omuz genişliği kadar açılarak yere dayanılıp bacaklar ayak uçları yere bakacak şekilde geriye uzatılır.Bunun amacı bütün vücut ağırlığını kollara vermektir .Bu pozisyonu aldıktan sonra nefes alınarak vücut yere doğru indirilir ve nefes vererek yukarıya itilir.Şınav çekerken dikkat edilecek en önemli husus, bacakların gergin ayakların bitişik olarak hareketin yapılmasıdır.Aynı anda birçok kas gurubunu çalıştırdığı için ısıtıcı ve hazırlayıcı bir hareket olarak fazlasıyla kullanılır.

Nasıl Şınav Çekerim ?


Yüzükoyun yere uzanın ve ellerinizi omuzlarınızın iki yanına gelecek şekilde yere koyun. Yavaşça vücudunuzu elleriniz ve ayak parmaklarınız yerde kalacak şekilde yukarı kaldırın. Sonra da aynı şekilde kollarınızı dirseklerden bükerek aşağı indirin ama vücudunuz yere temas etmesin. Bu hareketi yaparken elinizden geldiğince vücudunuzu bükmemeye çalışın.

Başlangıçta egzersizi yapabildiğiniz sayıda tutun, harekete alıştıkça bu sayıyı 8’e çıkarın.
 
Unutmayın her şey zamanla :)
 
 
 
Uyarı: Burada yer alan yazılar ve göreseller bilgilendirme amaçlıdır.Mutlaka uzman eşliğinde ve doktor kontrolünde yapılması önerilir.Sağlık problemleri ve sakatlanmalara karşı ŞAHISLAR kendilerinden sorumludur.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

----------------------- ----------------------